DEELNEMENDE KUNSTENAARS
   

Amy van Boxel / De poppenstee - 't Vaartje 14 - WASPIK - Poppen, schilderkunst, brons.

Amy maakt voornamelijk kinderen in porselein in hun traditionele dracht. Zo documenteert zij de schoonheid  van de verschillende identiteiten van bevolkingsgroepen. Zij reist zo mogelijk naar verschillende landen om foto's te maken en originele stoffen en accessoires te kopen voor de kinderen van porselein, zelfhardende klei en brons. Ook schildert Amy modern realistische fijnschilderwerk in olieverf op paneel, meestal stillevens met een enkel portret. Op 23 en 24 september vieren we ook ons 30-jarig bestaan, met vele demonstraties en uitleg.

Tel. 0416-312134 Email: amy@poppenstee.nl Website

Bets van Boxel - Schoolstraat 8 - WASPIK - schilderijen / bronzen beelden

Ik schilder voornamelijk stillevens en potretten. De stillevens schilder ik vaak als herinneringsschilderijen in opdracht. Mensen brengen me dan voorwerpen-/ die voor hen een speciale betekenis hebben. Ik vorm daarmee een compositie en schilder dat na. Daarnaast schilder ik ook nog portretten, ook vaak in opdracht.
Bij de stillevens en natuurlijk ook bij portret is de mens altijd de rode draad in mijn werk. Ik heb voorheen altijd poppen gemaakt en dan nu in mijn schilderijen.

Tel. 06-20397009 Email: josenbetsvanboxel@home.nl Website

Carien van Dongen - Spoorstraat 13 - WASPIK - keramiek

Sinds mijn eerste les “Boetseren naar model” ongeveer 20 jaar geleden heeft klei een rol gespeeld in mijn leven. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer de behoefte gevoeld steeds verder door te dringen in het realisme. Keramische opleidingen in Gouda, zomercursussen in Engeland en Florence Art Academy, Italië waren een logisch vervolg. De mens, de emotie achter het beeld laten zien, de kijker treffen in herkenbaarheid met bijvoorbeeld een gezichtsuitdrukking. Aan de Spoorstraat in Waspik is een prachtig atelier ingericht waar het een komen en gaan is van cursisten.

Tel. 06-37374664 Email carienvandongen@home.nl Website

Galerie den Bolder - Schoolstraat 19 - WASPIK - schilderijen / collages

Lya van Irsel, Betty Braaksma, Jeanne Ripzaad en Marian van den Berg zullen alle hun nieuwste werken presenteren in de gangen van Cultureel centrum Den Bolder.

 

Email bergsmeur@hetnet.nl

J

Jan van Tilburg en Carla Verwiel - Vrouwkensvaartsestraat 8 - WASPIK - schilderkunst en beelden

Jan: Academie voor Beeldende kunsten St.Joost Breda en Academie voor Beeldende Vorming Tilburg. Vooral geinteresseerd in het verbeelden van het menselijk figuur, soms complete figuren dan weer torso's. De meeste beelden worden in klei gemodelleerd naar model, vrouw of man. Carla: Schilderen is een onophoudelijk en actief waarnemen. Het is een proces van "denken met je ogen". Het oog blijft niet stilstaan bij het doek, het dwaalt erover onder leiding van de schilder en het aftasten van picturale mogelijkheden. "Je ziet iets en dat bewijst zichzelf ".

Tel. 0416-311723 Email: janencarlavantilburg@home.nl

Corine Kroezen - Heistraat 234 SPRANG-CAPELLE - keramiek

Het onderzoeken en verleggen van de grens van het materiaal is voor Corine een belangrijke manier om geïnspireerd te blijven. Bij het uitvoeren van haar werk begeeft ze zich op lastig terrein. Ze probeert dingen te maken die vaak grenzen aan het onmogelijke om te vervaardigen van klei en tart daarmee de wetten van breekbaarheid. Daaruit ontstaan vaak ook oervormen en soms lijkt het alsof haar stukken net zijn opgegraven. Kenmerkend zijn de verrassende combinatie van ambacht en experiment.

Tel. 0416-279490 Email: corinekroezen@ziggo.nl Website

Carla Kriek - Heistraat 234 - SPRANG-CAPELLE - keramiek

Doordat ik werk bij het Kunstencentrum Waalwijk, werd ik jaarlijks verrast door de werken die de 1e jaars-cursisten tijdens hun eigen expositie lieten zien. Dat was voor mij de inspiratie om ook een jaar een cursus te gaan volgen. Dat is inmiddels ruim 8 jaar geleden en ik heb de klei niet meer los gelaten. Van mijn docenten  Marie Verdijk (Tilburg) en Roos Leddy (Heusden) heb ik veel geleerd, maar inmiddels ben ik wekelijks aan het werk onder begeleiding van Carien van Dongen.

Tel. 06-48253494 Email carlakriek@xs4all.nl - Website

Adriaan van Riel - Sprangsevaart 4 - SPRANG-CAPELLE - schilderijen / sculpturen\

In 2010 is Adriaan afgestudeerd aan de Academie Arendonk. Daarna volgde een 2-jarige opleiding "Fine Art en SlowPainting" aan de Academie voor Kunst en Ambacht in Den Bosch en heeft hij zich bekwaamd in 16e en 17e eeuwse technieken bij Meester-schilder René Klarenbeek in Den Haag. Adriaan maakt al zijn materialen zelf, de linnendoeken en panelen, de ondergronden tot de met pigmenten gewreven pasta’s. Zijn werk is  herkenbaar door de gebruikte technieken en de transparantie van de vele verflagen.

Tel. 06-53358116 Email kunstadriaanvanriel@gmail.com - Website

Jan van Strien / Galery Artijean - Luxemburgstraat 27-29 KAATSHEUVEL - schilderijen / brons

De bronzen beelden van Jan ontstaan vanuit een innerlijke scheppingsdrang.  Zijn doorzettingsvermogen en koppig volhouden heeft zich ontwikkeld tot een eigen stijl met als hoofdthema : De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt. De houding die deze abstracte beelden aannemen geven een bepaalde sfeer weer zodat het karakter en humeur haast van de figuur af te lezen is. De opbouw heeft vaak een raakvlak met zijn steensculpturen, schilderijen en collages. Ook heeft Jan een serie torso’s en naakten.

Tel. 0416-313925 / 06-10791568 Email: artijean@hetnet.nl Website

Iris van Lavieren - Amerikastraat 22 - KAATSHEUVEL - grafiek / monumentale vormgeving

Mijn werk komt voort uit mijn ontdekkingstochten in rauwe omgevingen, gebergtes en woestijnen. Ik verzamel tastbare herinneringen aan mijn tochten, leg mijn impressies vast in foto’s. Deze vormen de basis voor beelden die zichtbaar worden in grafiek, collages en ruimtelijk werk.  De impressies leiden tot composities van verschillende materialen waarbij ik verbindingen maak tussen grafiek en monumentale vormgeving. In de Grafische Werkplaats in Kaatsheuvel kan je in korte workshops de vele mogelijkheden van grafiek verkennen.

Tel. 06-30405063 Email: vanlavieren@hotmail.com Website

Maria Klerx - Amerikastraat 22 - KAATSHEUVEL - fotografie / grafiek / personal fotocourses

Ruimte van oorsprong en inspiratie voor mijn werk, vind ik in het onmetelijke universele landschap-atelier.  Ruimte voor intieme concentratie, ten behoeve van experiment, onderzoek en verdieping, in de beslotenheid van het werk-atelier. De presentatie in deze Grafische Werkplaats wil van deze ruimtes een beeld geven. 
Een blik achter de schermen van het beeldproces in fotografie en grafiek. 
Welkom!

Tel. 06-19230652 Email info@mariaklerx.nl Website

Lia Koenen - Raadhuisstraat 54 - KAATSHEUVEL- keramiek

Ik word geïnspireerd door sporen van weer, wind en de mens op de structuur van de aardkorst en de lagen daaronder. Deze stapelingen van tijd,erosie en menselijke inbreuk leveren vormen op die als verstilde tijd kunnen worden gezien. Het "aardse"in mijn werk is ook in het kleurgebruik terug te vinden: veel matte en natuurlijke oxidekleuren, met hier en daar een kleine toets glazuur.

Mijn werk is vooral een zoeken naar puurheid en eenvoud in een beeld.

Tel. 0416-853753 Email: info@liakoenen.nl Website

Anke Dielemans - Frederik Hendrikpark 23 - KAATSHEUVEL - schilderijen / lampen

Anke (1979) was als kind al bezig met mooie dingen maken. Van haar achtste tot haar achttiende had ze les van een kunstenaar om alle technieken eigen te maken. In 1998 begon ze op canvas te schilderen en dat werd haar passie. Gevoel en emotie zijn in alle schilderijen terug te vinden. Verdriet-vreugde, boos-blij, zwart-wit, liefde en verdriet. Ze is in veel technieken autodidact. Gips gieten, speksteen en albast bewerken. Van bollen van acryl maakt Anke lampen in vele kleuren en maten.

Tel. 06-53808293 Email: ankedielemans@gmail.com Website

Anne Bakker - Schelde 17 - KAATSHEUVEL - schilderijen

Thema in mijn werk is contact en gehechtheid . Mixed media, collagetechnieken en acrylverf gebruikte ik om tot een uiteindelijk schilderij. Het onderzoeken van een thema is een proces waar je in het uiteindelijke werk zijn sporen ziet. Het is bewust niet altijd "te mooi "of makkelijk. Ik maak de kijker graag deelgenoot van het zoeken, zonder een kant en klaar antwoord te geven. De gelaagdheid in het werk - soms ook letterlijk- nodigt uit langer kijken

Tel. 06-83063933 Email: anne.b@kpnmail.nl Website

Daniella de Bont - Schelde 17 - Kaatsheuvel - sieraden

Daniëlla vermengt traditionele edelsmid technieken met hedendaagse toepassingen.
Ze werkt met een bijzonder concept van fijn zilver. Op deze manier zijn bijzondere organische vormen met zilver te maken.
Ik laat me graag inspireren door de sierlijke symbolen van de Maori. De symbool verhalen die de Maori getatoeerd hebben op hun huid is bijzonder uniek. Deze stijl zie je zowel in mijn schilderkunst als mijn sieraden terug, bijzonder uniek.

Tel. 06-41947274 Email info@creatiefoplocatie.nl Website

Ingrid Piessens - Tolstraat 7 WAALWIJK - schilderijen

Ingrid Piessens (1959, België) heeft in Arnhem de Kunstacademie Modevormgeving bezocht. Daar werd schilderen haar grootste passie en na haar studie heeft zij zich daar in gespecialiseerd.
Inspiratie voor haar schilderijen komt voort uit haar levensvisie: verlangen naar vrijheid, energie omzetten in emotie, loskomen van het alledaagse, betekenis geven aan dromen, in beweging blijven, haar eigen koers volgen en altijd van het positieve blijven uitgaan.

Tel. 06-36114456 Email: ingrid.piessens@live.nl Website

Christine Vesters - Grotestraat 69 - WAALWIJK - fotografie

Christine Vesters is een zelfstandig professioneel fotograaf met een grote passie voor het vak. Naast het maken van bedrijf- en productfotografie in opdracht, maak zij vrij werk in de vorm van: Straatfotografie en geënsceneerde portretten – stillevenfotografie – moderne composities en beeldbewerking.
Christine Vesters is eigenaresse van een grote studio en expositieruimte waar onder de naam PhotoArtFactory haar vrij werk permanent wordt exposeert.

Tel. 06-22506933 Email: christine.vesters@gmail.com Website en Website

Marjolein Peeters - Dijkstraat 3 - WAALWIJK - knuffels

De basis van Marjolein Peeters ligt in de textiele werkvormen, haar opleiding aan de ABV in Tilburg rondde zij in 1996 af. Momenteel maakt zij verschillende knuffels van o.a. zelf gemaakt vilt – verhuisdekens – jeans en of oude kleren en stoffen onder de naam Steekjelos. Geen knuffel is perfect – elke is anders, met een eigen karaktertje. Knuffels voor kinderen en volwassenen, want iedereen kan wel eens een knuffel gebruiken!

Tel. 06-22016666 Email: marjolein@peetersdesign.nl Website

Caroline Peeters - Dijkstraat 3 - WAALWIJK - keramiek

Mijn werk ontstaat vanuit mijn fascinatie voor bewaren. Bewaren om verbinding te krijgen met de mensen, met de dingen, met de tijd en de gebeurtenissen. Bewaren uit angst om te vergeten. Een zoektocht naar hoe bewaren, wat bewaren en voor wie bewaren, resulterend in vormen voor het bewaren, herinneren en verbinden: bewaarplaatsen.Naast het zelf maken zet ik graag mensen aan het werk d.m.w. workshops.
Opleiding: diverse keramiekcursussen en zelfstudie keramische vormgeving, bouwkunde/architectuur Technische Universiteit Eindhoven.

Tel. 06-38813484 Email: info@carolinepeeters.nl Website

Nicolette Peters - Hooisteeg 4 - WAALWIJK - schilderijen

Nicolette schildert vanuit de behoefte om haar vrouwelijkheid te onderzoeken. Haar verhaal is maatschappijkritisch en weerspiegelt een eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt. Ze zoekt manieren om zichzelf te identificeren met het zelfstandig en onafhankelijk subject en laat zich daarbij inspireren door hedendaagse iconische vrouwen en historische rolmodellen. Met haar hyperrealistische ‘portretten’ sluit ze zich aan bij de schilders van vrouwelijke individualiteit.

Tel. 06-21858387 Email: nicolettepeters@home.nl Website

Edith Bons - Hooisteeg 4 - WAALWIJK - beelden

Edith werkt met de gemengde techniek. En met name collage . Deze past zij toe zowel in haar 2 als 3 dimensionale werk. Zij verzamelt allerlei materialen die in haar atelier tot een nieuwe werkelijkheid wordt geschapen. De verf is daarbij een verbindend element. Spullen, die voor anderen van geen waarde meer zijn, geeft Edith een nieuwe betekenis. Deze duurzame manier van werken maakt haar oeuvre actueel.

Tel. 06-2264494 Email e.bons@kpnplanet.nl Website

Atelier Ron Beumer - Hooisteeg 6 WAALWIJK - tekeningen / etsen

Bomen als iconen is een groeiende reeks etsen, waarbij bomen centraal staan.
De bron van elke nieuwe ets is een schets die Ron ter plekke in het landschap maakt.


Tel. 06-22467837 Email: ronbeumer@hetnet.nl Website

Karin van Gelder - Hooisteeg 6 - WAALWIJK - keramiek

Naast het draaien van "gebruikskeramiek" vind ik het heerlijk om vrije vormen te draaien en deze met elkaar te verbinden. Op deze manier  ontstaan torens, vazen en andere objecten. Het is voor mij steeds weer een uitdaging om te zoeken naar nieuwe vormen . Ik ontdek daarbij wat  mijn draaischijf, en mijn creatieve geest,  voor mogelijkheden biedt. Een nieuw idee daagt mij uit dit te verwezenlijken. Er ontstaan verrassende nieuwe vormen  of oudere creaties met een geheel nieuwe twist.

Tel. 06-41778468 Email aankarinvangelder@gmail.com

Kay Gotlieb-Wallace - Hooisteeg 8 WAALWIJK - schilderijen

Kay (Saginaw, Michigan, 1958) is een beeldend kunstenaar, die zich toelegt op fotografie, tekenen en schilderen. Zij heeft haar Bachelor of Arts voltooid aan Wayne State University. Sinds 1982 is zij gevestigd in Nederland en heeft zij haar post-graduate studies afgerond bij kunstenaars Ralph Prins in Den Haag en Sam Drukker in Amsterdam. Kay’s werk is figuratief met veel aandacht voor stilte en reflectie.
In haar atelier exposeert tevens Ans van Hoorn met beelden.

Tel. 06-22233200 Email: kaygotliebwallace@gmail.com Website

Jozef Mahieu - Grotestraat 288 WAALWIJK - steensculpturen

Jozef werkt voornamelijk in steen. Soms zijn de ontwerpen uitgesproken technisch dan weer ontstaan de abstracte beelden tijdens het werken en bepaalt juist de vorm van de steen het uiteindelijke resultaat. Ook mensbeelden zijn hem niet vreemd. Dit geldt voor zowel het uiterlijk als het innerlijke van de mens.

Tel. 06-12812883 Email: jozefmahieu@live.nl Website

Marian Mahieu-Stokwielder - Grotestraat 288 - WAALWIJK - fotografie

Het thema van mijn expositie tijdens Open Ateliers 2018 is : Verval Bloeit. Mijn fotowerk, van wat ouder werk tot het allernieuwste, heeft een prominente toon van tijdelijkheid. Tussen alle beelden maakt geëxposeerde poëzie een wandeling. De disciplines  maken geen letterlijke verbinding met elkaar, ware het niet, dat ze beide verhalen vertellen van vergankelijkheid.
Er zijn ook weer nieuwe schilderijtjes te zien in mijn prentenkabinetje van naïef werk. Ze hebben gezelschap van de State of Mind  hoofden van Jozef Mahieu.

Tel. 06-29626593 Email: ksdestok@hotmail.com Website

Wivine Vervaeke + cursisten - Jan de Rooystraat 10 WAALWIJK - schilderijen

Zwarte inkt op rijstpapier, acryl, gemengde techniek of olieverf op linnen, het zijn de mediums waarmee ik werk. Het mensbeeld, leidend thema gedurende mijn hele schilderleven is een dankbaar onderwerp voor mij. Is het de Tibetaanse vrouw of zijn het de kleine portretjes waar ik nu mee bezig ben, het onderwerp blijft boeiend.
Ik toon graag een selectie van het resultaat van mijn onderzoek.


Tel. 0416-650388 Email: wivinevervaeke@home.nl Website

De Rooij Collectief - Jan de Rooijstraat 10 - WAALWIJK - beeldhouwen

Ons Collectief bestaat ongeveer 3 jaar. In die tijd hebben we elkaar kunnen inspireren en stimuleren, om onze hobby steeds meer inhoud te geven. Het is fijn, om wat je denkt handjes en voetjes te geven. in de vorm van een abstract of figuratief beeld. Wij, Ton Klaver, Jan van Zeeland en Bert van Tuijl, hopen dat daarmee, ook andere kunnen genieten van onze uitbeeldingen.

Tel. 06-44243698 Email tonklaver@outlook.com

 

 

Hardy Schikhof - Aletta Jacobsstraat 59 - WAALWIJK - schilderijen

 

 

Tel. 06-53196974 Email: hardy.schikhof@gmail.com

 

Peter van Asseldonk - Aletta Jacobsstraat 10 - WAALWIJK - beeldhouwkunst

De beelden die ik maak zijn van samengestelde materialen waarbij keramiek de basis is.

 

Tel. 06-21575767 Email: teamcare1999@gmail.com

 

Mariken van Boekel - Venkelstraat 8 - WAALWIJK - tekeningen / schilderijen

Na twee jaar kunstacademie en een driejarige spiritueel kunstzinnige opleiding, heb ik naast het maken van eigen werk en een aantal exposities, les gegeven in meditatief tekenen/schilderen. Ik werk graag met soft en oil pastel of acrylverf. Het is elke keer weer een verassing, wat zich door mij heen op papier of doek manifesteert en heeft vooral te maken met mijn eigen processen, mijn liefde voor de natuur, het magische, sprookjesachtige en mysterieuze. Maar vooral met de vreugde van het creëeren.

Tel. 06-40743390 Email m.t.deboecle@home.nl Website

 

Atelier PaspARTout - Prof. Zeemanweg 16 - WAALWIJK - diversen

Atelier PASPARTOE is een creatief en ambachtelijk werkcentrum voor mensen met een beperking. Tijdens het werk wordt vooral de nadruk gelegd op hun zelfstandigheid en worden talenten benut. Bij PASPARTOE werken mensen die het een uitdaging vinden om mee te werken aan een origineel en mooi product. Er is een kaarsenmakerij, keramiekgroep en een teken-schildergroep. Atelier PASPARTOE is een onderdeel van stichting Prisma.

Tel. 088-7702702 Website

 

Geert-Jan Habraken (Tip-Art) - Winterdijk 30b - Waalwijk - schilderijen / lichtobjecten

Geert-Jan is een ambachtsman. Hij is meesterschilder in oude schildertechnieken en werkt daarnaast graag aan 3d lichtobjecten. De oude technieken past Geert-Jan op een eigentijdse manier toe in zijn werk. Hij werkt op een onderzoekende manier en probeert de mogelijkheden van zijn materiaal steeds verder op te rekken. De lichtobjecten zijn vaak een combinatie van nieuwe techniek (zoals 3d printen of lasercutting) met natuurlijk materiaal zoals hout of boomschors.

Tel. 06-20076593 Email gjhabraken@hotmail.com

 

Daphne Straver - Winterdijk 30 - WAALWIJK - collagewerken

Ik maak altijd een persoonlijke verbinding met het onderwerp waar het beeld over gaat. Vaak is die verbinding er als eerst. Het zijn eigenlijk altijd meningsverschillen in communicatiesituaties waar ik niet direct bij betrokken ben, maar waarbij ik mij wel persoonlijk betrokken voel. Ik heb bijvoorbeeld een sterk gevoel bij, een nieuwsbericht. Een gevoel van onrecht, onmacht of onbegrip. Het gevoel ergens iets van te moeten zeggen, iets aan te moeten doen. Ik verzamel vervolgens bronmateriaal. Dit kan in boeken, documentaires en bijvoorbeeld artikelen op websites zijn.

Tel. 06-22204703 Email artducky@gmail.com Website

 

Bert Verspoor - Burg. Teyssenlaan 2 - WAALWIJK - schilderijen

 

 

 

Tel. 06-43052085

 

 

Josien Broeren - Burg. van de Klokkenlaan 55 Waalwijk - schilderkunst

Schilderijen, auto’s, leren fauteuils, fashion bags, vazen en tot zelfs haar eigen servieslijn, Josien geeft alles haar eigen handtekening. Haar grote passies zijn ontwerpen, schilderen en illustreren. Ze heeft een geheel eigen kleurrijke stijl, een stijl van nu, die zich kenmerkt door de combinatie van airbrush en acrylverf. Josien geeft een exclusieve uitstraling aan haar werken door net die personal touch aan te brengen, waardoor geen enkel kunstwerk hetzelfde is.

Tel. 06-55227222 / 0416-331010Email info@josienbroeren.com Website

  Orhan Otay - Kruisstraat 23 DRONGELEN - sculpturen

Orhan (1928) Studeerde in 1970 aan de katholieke leergangen in Tilburg, daarna academie Beeldende kunst St Joost te Breda. Hij maakt beelden in graniet en marmersteen. Zijn beelden staan in Ijsland, Italie, Duitsland Belgie, en ook staan veel beelden bij scholen in Waalwijk.
Gezien zijn leeftijd is dit het laatste jaar dat hij meedoet met de kunstroute.


Tel. 0416-351548 Email: mover711@hotmail.com