DEELNEMENDE KUNSTENAARS
   

Amy van Boxel / De poppenstee - 't Vaartje 14 - WASPIK - Poppen, schilderkunst, brons.

Amy maakt voornamelijk kinderen in porselein in hun traditionele dracht. Zo documenteert zij de schoonheid  van de verschillende identiteiten van bevolkingsgroepen. Zij reist zo mogelijk naar verschillende landen om foto's te maken en originele stoffen en accessoires te kopen voor de kinderen van porselein, zelfhardende klei en brons. Ook schildert Amy modern realistische fijnschilderwerk in olieverf op paneel, meestal stillevens met een enkel portret. Op 23 en 24 september vieren we ook ons 30-jarig bestaan, met vele demonstraties en uitleg.

Tel. 0416-312134 Email: amy@poppenstee.nl Website

Bets van Boxel - Schoolstraat 6 - WASPIK - schilderijen

Kunstschilder Bets van Boxel schildert in een Modern Realistische stijl in olieverf op paneel.
Haar hele leven laat zij zich al inspireren door de mens. Haar vroegere portretten en landschappen schilderde ze met paletmes. Daarna maakte ze 26 jaar professioneel poppen uit zelfhardende klei en porselein in de Poppenstee. Ze leerde bij fijnschilder Peter van den Borne de fijne kneepjes van het vak. Vooral portretten hebben haar voorkeur, maar altijd met een twist. Ze schildert daarnaast ook stillevens. Ze vindt het belangrijk dat haar werk een ziel heeft, dat het een verhaal verteld en gevoel overbrengt.

Tel. 06-20397009 Email: josenbetsvanboxel@home.nl Website

Carien van Dongen - Spoorstraat 11 - WASPIK - Steengoedboetseren

Sinds mijn eerste les “Boetseren naar model” ongeveer 20 jaar geleden heeft klei een rol gespeeld in mijn leven. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer de behoefte gevoeld steeds verder door te dringen in het realisme. Keramische opleidingen in Gouda, zomercursussen in Engeland en Florence Art Academy, Italië waren een logisch vervolg. De mens, de emotie achter het beeld laten zien, de kijker treffen in herkenbaarheid met bijvoorbeeld een gezichtsuitdrukking. Aan de Spoorstraat in Waspik is een prachtig atelier ingericht waar het een komen en gaan is van cursisten.

Tel. 06-37374664 Email carienvandongen@home.nl Website

Jan en Carla van Tilburg - Vrouwkensvaartsestraat 8 - WASPIK - schilderkunst en beelden

Jan: Academie voor Beeldende kunsten St.Joost Breda en Academie voor Beeldende Vorming Tilburg. Vooral geinteresseerd in het verbeelden van het menselijk figuur, soms complete figuren dan weer torso's. De meeste beelden worden in klei gemodelleerd naar model, vrouw of man. Carla: Schilderen is een onophoudelijk en actief waarnemen. Het is een proces van "denken met je ogen". Het oog blijft niet stilstaan bij het doek, het dwaalt erover onder leiding van de schilder en het aftasten van picturale mogelijkheden. "Je ziet iets en dat bewijst zichzelf ".

Tel. 0416-311723 Email: janencarlavantilburg@home.nl

Corine Kroezen - Heistraat 234 SPRANG-CAPELLE - keramiek

Het onderzoeken en verleggen van de grens van het materiaal is voor Corine een belangrijke manier om geïnspireerd te blijven. Bij het uitvoeren van haar werk begeeft ze zich op lastig terrein. Ze probeert dingen te maken die vaak grenzen aan het onmogelijke om te vervaardigen van klei en tart daarmee de wetten van breekbaarheid. Daaruit ontstaan vaak ook oervormen en soms lijkt het alsof haar stukken net zijn opgegraven. Kenmerkend zijn de verrassende combinatie van ambacht en experiment.

Tel. 0416-279490 Email: corinekroezen@icloud.com Website

Carolien Peeters - Zuidhollandsedijk 173 SPRANG-CAPELLE - keramiek

Mijn werk ontstaat vanuit mijn fascinatie voor bewaren. Bewaren om verbinding te krijgen met de mensen, met de dingen, met de tijd en de gebeurtenissen. Bewaren uit angst om te vergeten. Een zoektocht naar hoe bewaren, wat bewaren en voor wie bewaren, resulterend in vormen voor het bewaren, herinneren en verbinden: bewaarplaatsen.Naast het zelf maken zet ik graag mensen aan het werk d.m.w. workshops.
Opleiding: diverse keramiekcursussen en zelfstudie keramische vormgeving, bouwkunde/architectuur Technische Universiteit Eindhoven.

Tel. 06-38813484 Email: info@carolinepeeters.nl Website

Marjolein Peeters - Dijkstraat 4 - WAALWIJK - knuffels

De basis van Marjolein Peeters ligt in de textiele werkvormen, haar opleiding aan de ABV in Tilburg rondde zij in 1996 af. Afgelopen jaren heeft zij zich vooral gericht op haar basis, textiel, naaien en vervilten. : Knuffels voor volwassenen,
Zij is van verhuisdekens bijzondere knuffels gaan maken, ieder met een eigen karakter. Leuk als design, maar ook om mee te knuffelen of te spelen want iedereen voelt zich wel eens alleen en kan dan een knuffel gebruiken! .

Tel. 06-22016666 Email: marjolein@peetersdesign.nl Website

Hans van Bijnen - Dijkstraat 4 - Waalwijk - puinstukken

Puinstukken. Door grof geweld bij toeval ontstaan. De structuur moedwillig vernield. Het vrij komen van een nieuwe vorm.

 

 

Tel. 06-36517904

Cees Rijnen - Zuidhollandsedijk 173 SPRANG-CAPELLE - fotografie

Fotografie zoals we die we van Cees Rijnen krijgen voorgeschoteld valt onmogelijk in een hokje te plaatsen. Zijn onderwerp keuzes lopen breed uiteen zoals op zijn hoge niveau maar zelden is te zien. Product-, architectuur- en portretfotografie zijn in het royale portfolio van deze inspirerende beeldmaker de speerpunten, reisfotografie is zijn grote passie.

 

Tel. 06-53418309 Email: image@ceesrijnen.nl Website

Albert Hendriks - Zuidhollandsedijk 42 - SPRANG-CAPELLE - Glaskunst (flamework/glasblazen)

Albert Hendriks is glaskunstenaar. De techniek waarin hij zich heeft gespecialiseerd is het smelten van glas met een brander. Hij speelt met de zwaartekracht en de rekbaarheid van gloeiend glas om figuren in de gewenste vorm te krijgen

 

Tel. 0416-274917 Email: info@hentebeads.nl Website

Jan van Strien / Galery Arti-Jean - Luxemburgstraat 27-29 KAATSHEUVEL - schilderijen, collages, bronzen, keramische en stenen beelden

De bronzen beelden van Jan ontstaan vanuit een innerlijke scheppingsdrang.  Zijn doorzettingsvermogen en koppig volhouden heeft zich ontwikkeld tot een eigen stijl met als hoofdthema : De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt. De houding die deze abstracte beelden aannemen geven een bepaalde sfeer weer zodat het karakter en humeur haast van de figuur af te lezen is. De opbouw heeft vaak een raakvlak met zijn steensculpturen, schilderijen en collages. Ook heeft Jan een serie torso’s en naakten.

Tel. 0416-313925 / 06-10791568 Email: artijean@hetnet.nl Website

Iris van Lavieren - Amerikastraat 22 - KAATSHEUVEL - grafiek / monumentale vormgeving

Mijn werk komt voort uit mijn ontdekkingstochten in rauwe omgevingen, gebergtes en woestijnen. Ik verzamel tastbare herinneringen aan mijn tochten, leg mijn impressies vast in foto’s. Deze vormen de basis voor beelden die zichtbaar worden in grafiek, collages en ruimtelijk werk.  De impressies leiden tot composities van verschillende materialen waarbij ik verbindingen maak tussen grafiek en monumentale vormgeving. In de Grafische Werkplaats in Kaatsheuvel kan je in korte workshops de vele mogelijkheden van grafiek verkennen.

Tel. 06-30405063 Email: vanlavieren@hotmail.com Website

Lia Koenen - Raadhuisstraat 54 - KAATSHEUVEL- keramiek

Lia wordt geïnspireerd door sporen van weer,wind en de mens op de structuur van de aardkorst en de lagen daaronder. Deze stapelingen van tijd,erosie en menselijke inbreuk leveren vormen op die als verstilde tijd kunnen worden gezien. Het “aardse”van haar werk is ook in het kleurgebruik terug te vinden: veel matte en natuurlijke oxidekleuren.
Het werk kenmerkt zich vooral in het zoeken naar puurheid en eenvoud in een beeld.

Tel. 0416-853753 Email: info@liakoenen.nl Website

Bert van der Linden - Anton Piekplein (Het Klavier) - KAATSHEUVEL - schilderkunst

Bert maakt schilderijen en ander plat werk meestal zonder enig idee vooraf. Het resultaat dat al werkend ontstaat,  is daardoor onvoorspelbaar, al is een zekere geometrische inslag en voorkeur voor architecturale beeldtaal uiteindelijk herkenbaar. Als ondergrond gebruikt hij vooral mdf-plaat. Met olie- en acrylverf, soms gecombineerd met toevallig beschikbaar afgedankt materiaal, groeien dan, laag over laag, fantastische eindproducten. Maar: wat vandaag eindresultaat is, kan morgen alweer dienst doen als ondergrond voor een volgend werk. Zijn credo is: kill your darlings.

Tel. 0416-345061 Email: kunst@bertvanderlinden.com Website

Anke Dielemans - Frederik Hendrikpark 23 - KAATSHEUVEL - schilderijen, beelden

Al vanaf dat ik een klein meisje was heb ik een grote passie: Kunst, mooie creaties maken. Mijn gevoelens en gedachten zijn de inspiratiebron van mijn creativiteit, welke ik op zoveel mogelijk manieren wil omzetten in iets concreets en tastbaars. Ik wil graag andere mensen inspireren en intrigeren met mijn kunstwerken. Mijn werken bestaan vooral uit schilderen, maar ook speksteen en ander beeldend materiaal gebruik ik. U bent van harte welkom.

Tel. 06-53808293 Email: ankedielemans@gmail.com

Anne Bakker - Binnenvaert 2 - KAATSHEUVEL - schilderijen in acryl

Anne Bakker ( Amsterdam,1970) heeft gedegen opleiding in de beeldende kunst. Ze bezocht kunstacademie en was jaren actief in open ateliers. Diverse exposities volgden. Later werkte ze in galerie en zeven jaar als docent tekenen jeugd bij de VU Kaatsheuvel. Anne maakt vooral schilderijen in acryl. Waar het alleenstaande ouderschap lang lastig bleek te combineren met het kunstenaarsschap...is nu juist "het kind" een krachtig en terugkerend thema in haar werk

Tel. 06-83063933 Email: anne.b@kpnmail.nl Website

Riki van der Gouw- de Haan - Sprangseweg 2 - WAALWIJK - olieverfschilderijen

Riki schildert voor het merendeel met olieverf op doek, af en toe in combinatie met acrylverf. Zij laat zich leiden door haar intuïtie om tot composities te komen. Haar composities zijn figuratief, abstract en kleurrijk. Haar kleurgevoel is duidelijk een van haar talenten.
De werken zijn in liefde en rust gemaakt, dit wordt gevoeld en ervaren door wie er naar kijkt. Naast het schilderen geeft zij workshops spontaan schilderen en cursussen over creatieve intuïtieve ontwikkeling.

Tel. 06-22375349 Email: info@riki.nl Website

Ingrid Piessens - Tolstraat 7 WAALWIJK - schilderijen

Ingrid Piessens (1959, België) heeft in Arnhem de Kunstacademie Modevormgeving bezocht. Daar werd schilderen haar grootste passie en na haar studie heeft zij zich daar in gespecialiseerd.
Inspiratie voor haar schilderijen komt voort uit haar levensvisie: verlangen naar vrijheid, energie omzetten in emotie, loskomen van het alledaagse, betekenis geven aan dromen, in beweging blijven, haar eigen koers volgen en altijd van het positieve blijven uitgaan.

Tel. 06-36114456 Email: ingrid.piessens@live.nl Website

Christine Vesters - Grotestraat 69 - WAALWIJK - fotografie

Christine is een zelfstandig professioneel fotograaf met een grote passie voor het vak.
Naast het fotograferen in opdracht maak zij autonoom werk in de vorm van stillevenfotografie. Antieke voorwerpen, porselein en glaswerk in combinatie met fruit, bloemen of insecten vormen het decor. Geïnspireerd door de stillevenschilders uit de 17e eeuw.
Christine is eigenaresse van een studio en expositieruimte " PhotoArtFactory" waar zij haar werk permanent exposeert en ook andere autonoom fotografen deze gelegenheid bied.

Tel. 06-22506933 Email: christine.vesters@gmail.com Website en Website

Kris Stuurop - Winterdijk 30b - WAALWIJK - schilderijen

Kris studeerde artistieke technieken en design tijdens de Hoger Beroeps Opleiding Industriele Vormgeving aan de Design Academy te Eindhoven. 
Ze wil met haar werk een persoonlijke noot toevoegen aan onze wereld. Ze wil mensen aanmoedigen om vragen te stellen, na te denken, te lachen en zich te laten inspireren door het leven.  De focus ligt op communicatie en identiteit, dat zich uit in gemengde technieken op verschillende gebieden zoals kunst, illustraties, grafisch ontwerp, design en mode.

Tel. 06-43035872 Krisstuurop@gmail.com Website

Maria Klerx - Winterdijk 30b - WAALWIJK - fotografie, video, zeefdruk, installaties en projecten op locatie, fotocourses / coaching

Maria Klerx is dit jaar tijdens de Open Ateliers te vinden op locatie Atelier Winterdijk 30b in Waalwijk.  In de ruimtes zal een selectie te zien zijn van haar werken in diverse disciplines.  Als u meer wilt weten over achtergronden van deze kunst en kunstenaar, zal zij u graag persoonlijk te woord staan.  U wordt uitgenodigd om alles rustig te komen bekijken en de kunstenaar te ontmoeten. 
Welkom!

Tel. 06-19230652 Email: ave@mariaklerx Website

Petra van der Luijtgaarden - Hooisteeg 2 - WAALWIJK - digitale mixed-media, fotografie en schilderkunst

Na een lange periode van experimenteren op diverse ondergronden en technieken heb ik mijzelf de ruimte gegeven om alles door elkaar te gooien, een ratjetoe als het ware. Ik beeldhouw de losse elementen tot een compositie en zet deze om in een digitaal beeld. Maar ik fotografeer ook en werk met verf op papier. Mijn werken hebben een religieus thema en zijn bedoeld als een meditatie voor de beschouwer. Het is aan de beschouwer zelf om te ervaren wat hij ziet en voelt.

Tel. 06-43052085 Email: pvdluijtgaarden@hotmail.com

Nicolette Peters - Hooisteeg 4 - WAALWIJK - schilderijen en foto's

Door in een bepaalde compositie en uitsnede, met monochroom kleurgebruik te schilderen, geef ik mijn eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt. En in mijn foto's leg ik verwonderlijke momentopnames vast, die ik later paarsgewijs samenvoeg tot een evenbeeld.

Tel. 06-21858387 Email: nicolettepeters@home.nl Website

 

Ellen Prinse - Hooisteeg 6 WAALWIJK- glaskunst (glasfusing en glascasting)

Ellen werkt uitsluitend met glas, het zogeheten "glasfusing" en" glascasting" waarmee zij wandpanelen, objecten en ook sieraden maakt. Als gast-exposant bij Ron Beumer toont ze hier enkele wandpanelen van paarden, waarbij met zeefdruktechniek en glaspoeder afbeeldingen op glas zijn versmolten. Daarnaast worden enkele kleinere objecten getoond.
( Haar atelier Studio Scope in Kaatsheuvel is tijdens de Open Ateliers niet geopend)

Tel. 06-26376265 Email: info@glasstudio-scope.nl Website en Facebook-pagina

Atelier Ron Beumer - Hooisteeg 6 WAALWIJK - tekeningen / etsen

Schetsen ter plekke in het landschap gemaakt of tekeningen van modellen in het atelier zijn het begin.
Daarna start een proces van zoeken, nog meer schetsen, etsen en proefdrukken maken.
Slapende vrouwen, bergen, pieren en zelfs schoenen worden ge-etst.

Tel. 06-22467837 Email: ronbeumer@hetnet.nl Website

Kay Gotlieb-Wallace - Hooisteeg 8 WAALWIJK - schilderijen

Kay (Saginaw, Michigan, 1958) is een beeldend kunstenaar, die zich toelegt op fotografie, tekenen en schilderen. Zij heeft haar Bachelor of Arts voltooid aan Wayne State University. Sinds 1982 is zij gevestigd in Nederland en heeft zij haar post-graduate studies afgerond bij kunstenaars Ralph Prins in Den Haag en Sam Drukker in Amsterdam. Kay’s werk is figuratief met veel aandacht voor stilte en reflectie.
In haar atelier exposeert tevens Ans van Hoorn met beelden.

Tel. 06-22233200 Email: kaygotliebwallace@gmail.com Website

Marian Mahieu - Grotestraat 288 - WAALWIJK - tekenen, schrijven, fotografie

De laatste tijd merk ik steeds meer hoe communicatie over mijn werk mij boeit. Wat iemand er ook van vindt, ik hoor het graag. Ik vind het interessant als iemand het lelijk vind. Ik geniet ervan als iemand er van houdt. Als iemand er niks bij voelt ben ik nieuwsgierig wat niks is, en hoe dat komt. Maar wie alleen wil kijken en zijn gedachten voor zich wil houden heeft ook gelijk.
Mijn schilderijtjes zijn misschien het best te vangen onder de titel outsiderkunst. Ze zijn plat, naïef, en heel eigen. Verhalen en gedichten horen bij mij als wind bij een storm.

Tel. 0416-344527 Email: ksdestok@hotmail.com Website

Jozef Mahieu - Grotestraat 288 WAALWIJK - beeldhouwkunst

Jozef werkt voornamelijk in steen. Soms zijn de ontwerpen uitgesproken technisch dan weer ontstaan de abstracte beelden tijdens het werken en bepaalt juist de vorm van de steen het uiteindelijke resultaat. Ook mensbeelden zijn hem niet vreemd. Dit geldt voor zowel het uiterlijk als het innerlijke van de mens. Hij werkt de laatste jaren graag in series. Hierdoor kan hij een thema, wat hem op dat moment inspireert, steeds verder uitwerken. Na de series ‘Industrieel’, ‘Ritme’ en ‘State of Mind’ ontstond er een serie ‘Architectonische natuur’.

Tel. 06-12812883 Email: jozefmahieu@live.nl Website

Ad van Bokhoven - Jan de Rooijstraat 17 - WAALWIJK - schilderijen

Ad is klassiek opgeleid maar schildert voornamelijk digitaal. 

“ Een kist vol techniek is minder boeiend dan de poëzie van een damestasje…”

 


Tel. 06-52012611 Email: info@advanbokhoven.nl Website

 

 

Wivine Vervaeke+ gasten - Jan de Rooystraat 10 WAALWIJK - schilderijen in olie-en acrylverf

Velen onder ons koesteren de wens om te leren schilderen. Sommigen hebben de stap gewaagd om kennis te vergaren omtrent het schilders-metier en werden cursist bij Wivine Vervaeke. Tijdens de cursus worden de geheimen van het schilderen met olie-of acrylverf gaandeweg ontsluierd en ingezet om vorm te kunnen geven aan datgene waarmee elk individu zich wil uitdrukken. Met gepaste trots tonen 23 cursisten van Wivine Vervaeke de vruchten van dit leerproces.

Tel. 0416-650388 Email: wivinevervaeke@home.nl Website

 

Hardy Schikhof - Aletta Jacobsstraat 59 - WAALWIJK - schilderijen

 

 

 

Tel. 06-53196974 Email: hardy@hardyschikhof.nl Website

 

Peter van Asseldonk - Aletta Jacobsstraat 10 - WAALWIJK - beeldhouwkunst

 

 

 

Tel. 06-21575767 Email: teamcare1999@gmail.com

 

Jean-Pierre Nijs - Overikweg 7 WAALWIJK - airbrush

In 1985 begonnen met portret-fotografie , in 1993 met airbrush. Autodidact. Werkt vooral in opdracht, portretten op linnen, muurschilderingen, special paint op auto’s en motoren. Eigenlijk op alle mogelijke ondergronden. “Airbrush” (lees lucht-kwast) is een schilder-techniek waarbij de verf middels luchtdruk (uit een airbrush-pen) wordt aangebracht. Het is mogelijk om zeer scherpe fijne lijntjes te spuiten alsook egale schaduw-partijen.

Tel. 06-55826843 Email: jp@jpsairpaint.nl Website

 

Orhan Otay - Kruisstraat 23 DRONGELEN - sculpturen

Studeerde in 1970 aan de katholieke leergangen in Tilburg. Ging daarna academie Beeldende kunst St Joost te Breda.
Hij maakt beelden in graniet en marmersteen. Zijn beelden staan in Ijsland Amerika Duitsland Belgie.


Tel. 0416-351548 Email: mover711@hotmail.com